Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax
NOS VoetbalAangepast

Huntelaar kent zijn rol bij Ajax, maar wil zoveel mogelijk spelen

Klaas-Jan Huntelaar is na negen jaar terug bij Ajax. Het is de club die voor de 33-jarige spits als springplank fungeerde voor een internationale carrière. Nu is het einde van Huntelaars roemruchte loopbaan, die hem langs Real Madrid, AC Milan en Schalke 04 voerde, in zicht.

Maar hij is niet naar Amsterdam gekomen om af te bouwen, benadrukte Huntelaar toen hij begin vorige maand een contract voor een jaar tekende. Al beseft hij, nadat het team het eerste trainingskamp in Oostenrijk heeft afgewerkt, dat de jonge Kasper Dolberg de eerste keus is in de punt van de aanval.

Huntelaar droomt in Tirol van eerste titel, met Ajax

"Ik heb een goed gevoel bij Ajax", aldus Huntelaar, die na zeven jaar de deur achter zich dichttrok bij Schalke. "Ik zocht een nieuwe uitdaging. Dan kun je ervoor kiezen om ergens naar het buitenland te gaan waar je niets mee hebt, maar dat heb ik wel met Ajax."

"Het is ook leuk om weer in Nederland te zijn, leuk om weer met Nederlandse jongens te trainen. Je spreekt je eigen taal, dus het voelt ook als thuiskomen", zegt de eredivisietopscorer van 2006 en 2008.

Reserverol

De Achterhoeker weet wat zijn rol wordt in Amsterdam. "Ik ben positief over komend seizoen", zegt Huntelaar. "Natuurlijk wil je zoveel mogelijk spelen. Maar dit is de situatie en dat is van tevoren ook besproken en daarvoor heb ik gekozen."

Klaas-Jan Huntelaar in Oostenrijk

Huntelaar had voor zijn komst van toenmalig trainer Peter Bosz te horen gekregen dat hij bij Ajax een rol als tweede spits zal krijgen. En onder Marcel Keizer is dat vooruitzicht niet veranderd.

"Ik weet dat Klaas-Jan hartstikke gretig is en dat is wat we nodig hebben", zegt de kersverse Ajax-trainer, die met de selectie een trainingsweek in Oostenrijk achter de rug heeft.

Keizer is niet bang dat Huntelaar met een chagrijnig gezicht op de bank komt te zitten. "Daar zal ik niets van zeggen. Dat zou ik alleen doen als hij lachend op de bank gaat zitten."

Kasper Dolberg en aanwinst Klaas-Jan Huntelaar in Oostenrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl