NOS NieuwsAangepast

Trump: geen eenheid tegen cyberaanvallen met Rusland

De Amerikaanse president Trump spreekt tegen dat hij samen met Rusland een dienst wil oprichten tegen cyberaanvallen. Gisteren meldde hij nog op Twitter dat hij daarover met de Russische president Poetin had gesproken.

In een nieuwe tweet schrijft hij: "Dat president Poetin en ik over deze eenheid hebben gesproken, betekent niet dat ik denk dat het kan gebeuren. Het kan niet gebeuren." Trump schrijft dat er wel een staakt-het-vuren met Rusland is afgesproken voor delen van Syrië.

Trump en Poetin spraken elkaar vrijdag op de G20-top in Hamburg. Gisteren schreef Trump dat ze daar spraken over "een onneembare beveiligingseenheid" om bijvoorbeeld hacks bij verkiezingen tegen te houden.

Hierop kreeg hij kritiek van meerdere partijgenoten. De Republikeinse senator Rubio twitterde: "Met Poetin samenwerken aan een 'beveiligingseenheid' is hetzelfde als met Assad samenwerken aan een eenheid tegen chemische wapens."

Ook de senatoren John McCain en Lindsey Graham waren kritisch. "Het is niet het domste idee dat ik ooit heb gehoord, maar het komt wel in de buurt", zei Graham in een tv-interview. McCain reageerde sarcastisch: "Ik ben ervan overtuigd dat Putin ontzettend goed kan helpen, omdat hij zelf achter de hacks zit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl