Dafne Schippers
NOS SportAangepast

Schippers klaar voor WK: ga nu vooral uitrusten

De basis voor succes is gelegd. Dafne Schippers gaat nu vooral uitrusten om over een maand haar slag te kunnen slaan bij de WK atletiek in het Olympisch Stadion in Londen. Uitgerekend daar liep ze zondag haar laatste race voor de WK.

"Het is best een gek idee dat mijn volgende wedstrijd ook hier is", zei Schippers, nadat ze in de Diamond League tweede was geworden op de 100 meter in een snelle tijd van 10,97. "Ik heb hier mijn eerste Spelen gelopen. Een geweldig stadion. Bij de WK zit het helemaal vol en dan wordt het gewoon knallen."

In vorm komen

Schippers moest zondag alleen haar rivale Elaine Thompson (10,94) voor zich dulden. "Ik ga nu vooral uitrusten. Het is echt focussen op de laatste dingetjes, in vorm komen. De power komt, ik voel me goed."

Schippers klaar voor WK: ga nu vooral uitrusten

Thompson. Die naam zal Schippers haast niet meer kunnen horen, want de Jamaicaanse is al het hele seizoen sneller. Net als vorig jaar op de Spelen. Toch laat ze zich niet imponeren - laat staan intimideren - door haar belangrijkste tegenstanders, zo maakte Schippers in Londen duidelijk.

"Ik denk dat ik wel ontspannen was", zegt ze. "Ik probeerde me te focussen op mijn eigen race, want ik kon me toch niet aan Thompson optrekken omdat er een baan tussen ons in zat. Bij de finish wist ik ook niet hoeveelste ik was geworden."

Tevreden

Tweede dus, net achter Thomspon. "Het ging eigenlijk wel oké. De opbouw van mijn races is steeds beter geworden. Ik heb nog een paar weken om in vorm te komen, maar ik denk dat ik heel tevreden mag zijn."

Schippers maakt indruk in laatste race voor WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl