NOS SportAangepast

Lachen vergaat Martina na laatste plaats: het is vriendjespolitiek

Churandy Martina heeft bij Diamond League-wedstrijden in Londen geen beste beurt gemaakt. Hij werd negende en laatste op de 200 meter en liet de laatste meters zelfs lopen, omdat hij niemand meer voorbij kon.

Martina maakt geen beste beurt in Londen

Vorige week plaatste Martina zich met een tijd van 20,27 eindelijk voor de WK, maar de echte vorm moet er pas over vier weken zijn. In Londen finishte Martina vandaag in 21,09, maar hij had de pech te zijn ingedeeld in baan 1. Aan de binnenkant van het veld is de bocht krapper en daar heeft Martina vaak problemen mee.

Het gebeurt zelden: Martina is boos

Na de race was de altijd goedlachse sprinter boos om de baanindeling. Martina kreeg baan 1 toegewezen, terwijl hij in de veronderstelling was recht te hebben op een gunstigere baan. "Het is vriendjespolitiek. Het gaat niet via de regels. Maar goed, het ging verder ook niet goed. Ik ben geen goede bochtenloper."

Altijd goedlachse Martina boos om 'vriendjespolitiek'

Martina werd verder dit seizoen zevende in Shanghai (20,62), achtste en laatste in Rome (20,74) en vijfde in Hengelo (20,76). Volgende week loopt hij de Diamond League in Rabat. De WK zijn begin augustus in Londen.

Eerste seizoenzege Webb

De 200 meter werd in 20,13 gewonnen door Ameer Webb. Het was de eerste seizoenzege voor de 26-jarige Amerikaan, die vorig jaar ook al won in Doha en Rome.

Koen Smet slaagde er op de 110 meter horden niet in de finale te halen in Londen: hij werd laatste in zijn serie. Ook liep hij met 13,67 wederom geen WK-limiet. Die staat op 13,48 en daaraan moet Smet voor 16 juli voldoen.

Londen juicht voor Farah

Voor het publiek in Londen werd het beste voor het laatste bewaard. Het publiek in het Olympisch Stadion raakte in extase toen de Brit Mo Farah de 3.000 meter won in 7.35,16.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl