Max Verstappen spint de bocht uit na een botsing met Fernando Alonso

Verstappen valt al na één ronde uit in Oostenrijk

De Grand Prix van Oostenrijk heeft voor Max Verstappen slechts enkele seconden geduurd. De Nederlander moest na een slechte start en een botsing met Fernando Alonso (McLaren) al in de eerste ronde opgeven.

Het is de derde keer op rij dat Verstappen uitvalt. In Canada kreeg hij autopech en twee weken later in Azerbeidzjan liet zijn Renault-motor het opnieuw afweten.

De Red Bull-coureur kon er opnieuw weinig aan doen. Daniil Kvyat (Toro Rosso) raakte in de eerste bocht de bolide van Alonso, die daardoor met Verstappen botste. Ook Alonso moest de race staken.

Het uitvallen van de Nederlander is extra zuur omdat de race voor Red Bull als een thuiswedstrijd kan worden beschouwd. De tribunes in Spielberg zaten volgepakt met duizenden in het oranje gehulde Verstappen-fans.

"De proefstart ging al vreemd. De koppeling bleek kapot", legt Verstappen zijn moeizame start uit. En over de botsing: "Ik bleef voor de zekerheid aan de buitenkant, maar werd door Alonso op het wiel geraakt. Het was over. Dit is niet waar we op hebben gehoopt."

Max Verstappen vlak voor de Grand Prix van Oostenrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl