NOS WielrennenAangepast

Porte, Gesink en Thomas uit de Tour na valpartijen

Porte moet Tour verlaten na harde val in afdaling Mont du Chat

De negende etappe van de Tour de France heeft veel renners beroofd van hun ambities. Het opvallendste slachtoffer van de zware bergrit is Richie Porte, die vooraf werd bestempeld als belangrijkste uitdager van Tourfavoriet Chris Froome.

De nummer vijf van het algemeen klassement ging in de afdaling van de Mont du Chat hard onderuit en verliet de Tour in een ambulance.

Porte miste een bocht, kwam naast het asfalt terecht, gleed vervolgens over de weg en nam Daniel Martin in zijn val mee. Porte, kopman van BMC en uitdager van Chris Froome, bleef zwaar geblesseerd liggen. Per brancard werd hij weggevoerd.

Gesink na valpartij uit de Tour

Ook Robert Gesink heeft noodgewongen de Tour de France moeten verlaten. De renner van Lotto-Jumbo was in het begin van de negende etappe naar Chambéry betrokken bij een valpartij en kon niet verder.

Bij de val heeft Gesink een breuk in zijn wervelkolom opgelopen. Volgens de arts die Gesink heeft onderzocht betreft het een stabiele breuk. Er moet een korset voor hem gemaakt worden, hetgeen één tot twee dagen kan duren. Tot die tijd blijft Gesink in het ziekenhuis in Chambéry.

De Italiaan Manuele Mori (UAE Team Emirates) was bij dezelfde valpartij betrokken en heeft de Tour ook moeten verlaten.

Gesink kwam zonder klassementsambities naar Frankrijk. Hij richtte zijn pijlen deze zomer op een ritzege. Zaterdag eindigde hij in de achtste etappe nog knap als tweede.

In de afdaling van de Col de la Biche ging Geraint Thomas onderuit en ook voor de Brit viel het doek. De renner van Sky stond tweede in het klassement en was een belangrijke knecht van Chris Froome.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl