Roger Federer viert zijn zege op Mischa Zverev
NOS SportAangepast

Federer en Djokovic naar achtste finales

Roger Federer en Novak Djokovic hebben op overtuigende wijze de achtste finales op Wimbledon bereikt.

Voor Federer is het alweer de vijftiende keer dat hij in de vierde ronde van Wimbledon staat. De zevenvoudig kampioen had het tegen Mischa Zverev alleen in de eerste set lastig: 7-6 (3), 6-4, 6-4.

Federer speelde vier keer eerder tegen de Duitser, onder meer dit jaar in Halle en in Melbourne, en verloor nog nooit een set.

De Zwitser begon sterk, liep uit naar 4-1, maar Zverev knokte zich met fraai serve-volley terug tot 4-4 en miste op 5-5 een breekkans.

Federer pakte via een prima tiebreak toch de set en speelde daarna een stuk scherper. In de tweede en derde set brak hij Zverev op 1-1, waarna hij door sterk te serveren nooit in de problemen kwam.

Federer heeft er een record bij. De achttienvoudig grandslamwinnaar heeft Serena Williams ingehaald als het gaat om gewonnen enkelpartijen op grandslams. Federer staat nu op 317 zeges, eentje meer dan de Amerikaanse.

Novak Djokovic

Drievoudig winnaar Djokovic staat voor de tiende keer in de achtste finales van Wimbledon. Hij won met 6-4, 6-1, 7-6 (2) van Ernests Gulbis.

Gulbis haalde in 2014 de halve finales op Roland Garros en stond die zomer zelfs tiende op de wereldranglijst.

De afgelopen jaren lukt er echter weinig meer bij de Let en inmiddels is hij de nummer 589 van de wereld.

Gulbis liet bij vlagen zien nog steeds een uitstekend niveau te kunnen halen. Hij liep uit naar 4-2, maar daarna kwam Djokovic op stoom en de Let verloor tien van de elf games.

In de derde set hield Gulbis Djokovic lang bij, maar de Serviër was superieur in de tiebreak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl