Angelique Kerber
NOS SportAangepast

Kerber worstelt zich langs Rogers

Angelique Kerber heeft met veel moeite de vierde ronde van Wimbledon bereikt. De Duitse nummer één van de wereld en de plaatsingslijst was zaterdag in een lange partij haar Amerikaanse opponente Shelby Rogers de baas: 4-6, 7-6, (2) 6-4.

Kerber verloor dit jaar op de Australian Open in de vierde ronde en op Roland Garros in de eerste ronde. Ook nu leek een vroege eliminatie in de maak. Robers heerste lange tijd met haar alles-of-niets-spel en kwam in de tweede set op 4-2.

Kerber vond precies op tijd haar ritme en liet Rogers, die het niet van haar voetenwerk moet hebben, veel meer lopen.

De Amerikaanse maakte in de derde set nog wel een break achterstand ongedaan, maar op 3-3 werd ze opnieuw gebroken.

Garbine Muguruza

Kerber treft nu Garbine Muguruza, die voor de tweede keer de achtste finales haalde. De verliezend finaliste van 2015 won met 6-2, 6-2 van de Roemeense Sorana Cirstea, die in de eerste ronde Kiki Bertens de voet dwars had gezet.

De als veertiende geplaatste Muguruza liet de nummer 63 van de wereld eerder dit jaar op de Australian Open ook al kansloos (2-6, 3-6). De Spaanse speelde ijzersterk vanaf de baseline en stond maar twee breekkansen toe.

Caroline Wozniacki lacht na het bereiken van de vierde ronde

Wozniacki ontsnapt tegen Estse

Net als Kerber bereikte Caroline Wozniacki met pijn en moeite de vierde ronde. De Deense knokte zich met 3-6, 7-6 (3), 6-2 langs Anett Kontaveit (WTA-38).

De 21-jarige Estse won deze zomer op het gras van Rosmalen voor het eerst een WTA-titel, overleefde deze week voor het eerst de eerste ronde op Wimbledon en was tegen Wozniacki (5) hard op weg naar een stunt.

Kontaveit voerde de regie in de rally's en Wozniacki kwam amper onder de druk uit. De Estse verzuimde echter op 5-4 en 6-5 de wedstrijd uit te serveren, waarna de Deense de tiebreak won.

Bij Kontaveit was het beste er in de derde set wel af en Wozniacki denderde hard door.

Primeur voor Rybáriková

Magdaléna Rybáriková zette haar opmars in Londen voort. De Slowaakse (WTA-87), die donderdag de als derde ingeschaalde Karolina Pliskova klopte, won met 6-2, 6-1 van Lesia Tsoerenko uit Oekraïne.

Het is de eerste keer dat Rybáriková de vierde ronde op een grandslamtoernooi bereikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl