NOS WielrennenAangepast

Groenewegen: moet de sprint gewoon eens eerder aangaan

Groenewegen: moet leren eerder te gaan sprinten

Net als gisteren kwam Dylan Groenewegen er in de laatste honderden meters van de sprint niet aan te pas. Misschien moet ik gewoon eens leren dat als ik de vrijheid heb ik een keer eerder ga sprinten en kijken waar het schip strandt", reflecteert hij op zijn optredens in de Tour.

"Tja, wat houdt me tegen? Ik denk de gedachte dat ik het allemaal perfect moet doen. Ik had niet het idee dat ik heel goede benen had, maar in de sprint waren ze toch wel weer oké."

Van Baarle is strijdlustigste renner: leuke bijkomstigheid

Dylan van Baarle (Cannondale) maakte voor de tweede keer deze Tour deel uit van de vlucht van de dag. Het leverde hem de prijs van de strijdlustigste renner op.

"Wel grappig eigenlijk", zegt Van Baarle. "Ik was de enige die op een ritzege aasde. De andere drie waren vooral bezig met de prijs voor de strijdlustigste renner. En dan krijg ik juist die prijs overhandigd, haha."

"We kregen niet veel ruimte, dat werd al snel duidelijk. Dus reden we vrij lang niet al te hard. Pas op het einde hebben we volle bak gereden, maar baten deed het niet", aldus Van Baarle.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl