NOS SportAangepast

Jacco Verhaeren even terug in Nederland: fenomenale faciliteiten hier

Jacco Verhaeren is weer even terug op Nederlandse bodem. De zwemcoach die grote successen vierde met het trio Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn en Ranomi Kromowidjojo bereidt zich met de Australische zwemploeg voor op de WK zwemmen die van 15 tot en met 30 juli in Boedapest worden gehouden.

Verhaeren voor even terug op Nederlandse bodem

Vier jaar geleden besloot Verhaeren het avontuur aan te gaan in Australië, waar met een tikkie jaloezie werd gekeken naar de Nederlandse zwemmers die zoveel successen boekten. Aan coach Verhaeren de taak om dat succes ook in Australië te bewerkstelligen en de opvolgers van olympisch kampioen Ian Thorpe op te leiden.

Oogst

De 48-jarige Verhaeren werkte met de equipe toe naar Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Maar de Australische oogst bleef vorig jaar in Brazilië beperkt tot drie keer goud, terwijl er op meer was ingezet.

Jacco Verhaeren

De Australische media waren hard in hun commentaren, maar Verhaeren bleef aan. "In Australië is men niet vies van wat sensatiepers", aldus Verhaeren. "Ze zijn gewoon sensationeel ingesteld. Het is dus of heel goed of heel erg slecht."

Toewerken naar 2020

De Spelen van Rio zijn vergeten en het vizier is inmiddels gericht op Tokio, over drie jaar. "Het is de bedoeling tot 2020 te blijven", aldus Verhaeren, die soms stiekem wel heimwee heeft naar zijn vaderland.

Nu is hij dus even terug. "Het is echt heel erg leuk om die Australiërs Nederland te laten zien. Vooral de faciliteiten die wij hebben. Het is leuk voor hen om te zien wat we hebben, met name in Eindhoven. Dat is toch fenomenaal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl