Laura Dijkema bedankt het publiek
NOS SportAangepast

Dijkema: we beginnen eigenlijk weer op nul

De Nederlandse volleybalsters zijn vrijdag, zaterdag en zondag in Apeldoorn te bewonderen tijdens de World Grand Prix. "Voor ons een mooie kans om te zien waar we staan", zegt spelverdeelster Laura Dijkema.

Tegenstanders in sporthal Omnisport zijn achtereenvolgens de Dominicaanse Republiek, Thailand en Japan. Een ideale voorbereiding in aanloop naar de belangrijke WK-kwalificatie in augustus in Rotterdam. Een eerste poging om zich voor de strijd om de wereldtitel te plaatsen, begin juni, mislukte. Op het kwalificatietoernooi in Azerbeidzjan bleek het gastland uiteindelijk te sterk.

Dijkema: "We beginnen eigenlijk weer op nul. De wedstrijden tijdens de World Grand Prix zijn goed om in het ritme te komen en als team naar elkaar toe te groeien. Ons doel is de finaleronde, de Final Six, te halen."

De volleybalsters, die in Apeldoorn de geblesseerde topspeelster Lonneke Slöetjes moeten missen, staan sinds dit jaar onder leiding van Jamie Morrison. De Amerikaan is de opvolger van Giovanni Guidetti. Qua karakter zijn de twee behoorlijk verschillend.

"Jamie is iets rustiger en ingetogener dan Guidetti, maar qua kennis is het precies hetzelfde. Ook met Jamie is het heel fijn samenwerken. De energie moet nu meer uit de speelsters zelf komen. Ik denk dat wij klaar zijn voor die stap", vertelt Dijkema.

Morrison zelf ziet verbetering bij zijn ploeg na de mislukte WK-kwalificatie. "Het gaat tot nu toe met ups en downs, maar we zijn ons aan het herpakken. De laatste twee weken wordt er erg goed getraind. Elke dag gaat het beter."

World Grand Prix mooie test voor volleybalsters

Met de Dominicaanse Republiek, Thailand en Japan treffen de volleybalsters veelzijdige tegenstanders. "Thailand en Japan zijn snel en technisch, het spel van de Dominicanen is hoger en harder. Per avond verschilt het. Dat maakt het interessant", aldus Morrison.

Vorig jaar zomer werd onder leiding van Guidetti nog knap brons gehaald in de World Grand Prix. Aan Morrison de taak om het net zo goed te doen, of misschien wel beter. Dat zou een enorme impuls zijn voor het vertrouwen richting de allesbeslissende WK-kwalificatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl