Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic met speels gemak door, Gulbis verrast Del Potro

Novak Djokovic heeft nog weinig hoeven zweten op Wimbledon. De als tweede geplaatste Serviër klopte Adam Pavlasek met 6-2, 6-2 en 6-1.

De drievoudig Wimbledon-kampioen bereikte zo de derde ronde waarin hij Ernests Gulbis treft. De Let won verrassend van Juan Martin del Potro.

Debutant

Djokovic stond tegen debutant Pavlasek, de nummer 136 van de wereld, zo'n anderhalf uur op de baan. In de eerste ronde zegevierde hij al na 42 minuten, na opgave van Martin Klizan.

De als tweede geplaatste Djokovic serveerde ijzersterk en zag Pavlasek pas in de derde set op deuce komen tijdens een van zijn opslagbeurten.

De Tsjech kreeg zelfs nog een breakpoint, maar Djokovic werkte deze weg en zegevierde even later na een dubbele fout van Pavlasek.

Juan Martin del Potro

Aan Gulbis de taak om Djokovic het lastiger te maken. De nummer 589 zorgde op basis van de ranking voor een van de grootste verrassingen door de Argentijn Del Potro al in de tweede ronde naar huis te sturen. Het werd 6-4, 6-4, 7-6 (3).

Voor Gulbis, drie jaar geleden nog de nummer 10 van de wereld, is het pas de vierde zege van dit seizoen. De afgelopen twee edities bleef hij op Wimbledon in de openingsronde steken.

Tiebreak

De 28-jarige Gulbis gaf in de derde set nog een 4-2 voorsprong uit handen, haalde daarna met de nodige moeite de tiebreak, maar was daarin uiteindelijk Del Potro met 7-3 de baas.

Het wordt de achtste ontmoeting tussen Gulbis en Djokovic en slechts één keer wist eerstgenoemde te winnen; dat was in 2009 in Brisbane.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl