Dafne Schippers bij de Diamond League-wedstrijd in Zürich.
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

De Touretappe van vandaag naar Troyes over 216 kilometer leent zich weer uitstekend voor een strijd tussen de snelle mannen. Peter Sagan en Mark Cavendish ontbreken op het sprintersbal, dus wellicht kan Dylan Groenewegen zich meer van voren laten zien.

Marcel Kittel en Arnaud Démare hebben al een sprintzege te pakken en mogen vanaf 12.25 uur gaan jagen op een tweede overwinning. Dit alles is van even voor de start tot ver na de finish te volgen in ons liveblog.

De uitzending op NPO 1 en NOS.nl begint om 14.10 uur. Radio Tour de France begint zoals gewoonlijk om 14.00 uur op NPO Radio 1.

Het profiel van etappe 6, een rit van Vesoul naar Troyes

In de Avondetappe kijkt Dione de Graaff samen met schaatscoach Jillert Anema en oud-wielrenners Danny Nelissen en Marijn de Vries terug op de etappe naar Troyes.

Federer en Djokovic

Op de vierde dag van Wimbledon is het weer de beurt aan Roger Federer en Novak Djokovic. Beiden beginnen fris aan hun partij, want in de eerste ronde haakten hun tegenstanders voortijdig af met blessures. Federer neemt het op tegen de Serviër Dusan Lajovic, Djokovic ontmoet de Tsjech Adam Pavlásek.

Beelden van Wimbledon zijn te zien in het Sportjournaal om 18.45 uur op NPO 1 en in het Journaal van 23.20 uur. Op NPO Radio 1 volgen we de partijen in flitsen.

In het Sportjournaal blikken we met de volleybalsters ook vooruit op de eerste duels in de groepsfase van de World Grand Prix. Van vrijdag tot en met zondag neemt de ploeg van bondscoach Jamie Morrison het in Apeldoorn op tegen de Dominicaanse Republiek, Thailand en Japan.

En in Nieuwsuur zien we Dafne Schippers in actie op de 200 meter bij de Diamond League-wedstrijden in het Zwitserse Lausanne.

Uitzendingen donderdag 6 juli

Tijd Programma Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
14.00 uur Radio Tour de France NPO Radio 1
14.10 uur Tour de France: etappe 6 NPO 1 en NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
19.25 uur Tourjournaal NPO 3 en NOS.nl
20.30 uur Langs de Lijn en Omstreken NPO 1 en NOS.nl
21.25 uur De Avondetappe NPO 1 en NOS.nl
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2
23.20 uur Journaal met Sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl