Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal en Murray denderen door op Wimbledon

Tweevoudig Wimbledon-winnaars Rafael Nadal en Andy Murray hebben op het toernooi in Londen probleemloos de derde ronde bereikt.

Nadal, die vorige maand voor de tiende keer Roland Garros won en op Wimbledon als vierde is geplaatst, ontdeed zich met 6-4, 6-2, 7-5 van Donald Young.

De Amerikaan was twee sets kansloos, kwam vervolgens ook in de derde een break achter, maar bleef knokken en brak op 4-5 terug. Nadal poetste dat echter direct weg met een break en een lovegame.

Andy Murray viert een punt tegen Dustin Brown

Titelhouder Murray won eerder op de avond met 6-3, 6-2, 6-2 van Dustin Brown.

De Duitse nummer 97 van de wereld kan prima uit de voeten op het gras en was een potentieel gevaarlijke tegenstander voor Murray. Zo won Brown in Halle (2014) en op Wimbledon (2015) al eens van Rafael Nadal, tweevoudig winnaar in Londen.

Tegen Murray had Brown echter niets in te brengen. De Schot speelde ijzersterk, stond geen enkel breakpoint toe en had de zege in ruim anderhalf uur binnen.

Murray kende geen optimale voorbereiding op Wimbledon. Hij verloor op het toernooi van Queen's al in de eerste ronde en kampte daarna met een heupblessure. De Schot verklaarde een dag voor de start van het toernooi echter fit genoeg te zijn om zijn Wimbledon-titel te verdedigen.

Gilles Müller had het moeilijk tegen Lukás Rosol

Gilles Müller (16) kroop in de tweede ronde door het oog van de naald. Hij overleefde tegen Lukás Rosol twee matchpoints en won na ruim drieëneenhalf uur met 7-5, 6-7 (7), 4-6, 6-3, 9-7.

De 34-jarige Müller moest tegen Rosol, die in 2012 Nadal nog op Wimbledon versloeg, alle zeilen bijzetten. Op 5-6 werkte hij met een ace (45 in totaal) én met gedurfd spel een matchpoint weg, waarna de break op 7-7 beslissend bleek.

Cilic serveert zich langs Mayer

Ook Marin Cilic bereikte de laatste 32 in Londen. De Kroaat, die de afgelopen drie edities in de kwartfinales stond, rekende met 7-6 (2), 6-4, 7-5 af met de Duitser Florian Mayer.

Cilic, die alleen in 2012 (Queen's) een grastoernooi won, leunde vooral op zijn sterke service. In de derde set won hij vanaf 2-5 vijf games op rij en maakte hij het duel af met zijn 31ste ace.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl