NOS WielrennenAangepast

Viviani wint opnieuw in Oostenrijk

Elia Viviani heeft z'n tweede ritzege geboekt in de Ronde van Oostenrijk. De 28-jarige Italiaan won in de derde etappe van Wieselberg naar Altheim de massaspurt voor de Australiër Jason Lowndes (Israël Cycling Academy) en klassementsleider Sep Vanmarcke (Cannondale).

Na een glooiende aanloop volgden in de laatste 80 kilometer drie korte klimmetjes van de derde categorie. Op 65 kilometer van de finish strandde de belangrijkste vlucht van de dag, waarvoor Jan Tratnik, Peter Kusztor en Maximilian Hammerle hadden gezorgd.

Toen het laatste klimmetje, de Maria Schmolin op 32 kilometer van de meet, bedwongen was, werd het tempo in het uitgedunde peloton dermate hoog opgevoerd dat aanvallen tot mislukken waren gedoemd.

En zo kon Viviani - de Ronde van Oostenrijk niet in de kleuren van Sky, maar in die van een Italiaanse gelegenheidsformatie rijdt - na de tweede ook de vierde etappe op zijn naam schrijven.

De leiding is nog altijd in handen van Sep Vanmarcke. De komende twee dagen staan echter twee zware bergritten op het programma.

De Ronde van Oostenrijk eindigt zaterdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl