NOS WielrennenAangepast

Eerste ritzege sprintster Lepistö, Van der Breggen blijft in roze

Lotta Lepistö heeft de zesde etappe in de Giro Rosa gewonnen. De Finse van Cervélo-Bigla was na 116 kilometer koers met start en finish in Roseto degli Abruzzi de sterkste in de sprint. Anna van der Breggen behield de roze leiderstrui.

In de vlakke etappe lukte het niemand om weg te komen. In de laatste van vier ronden sloegen drie rensters weliswaar een gaatje, maar ook die aanval liep op niks uit. Op 13 kilometer van de streep was het peloton weer compleet dankzij het werk van de sprintersploegen.

Lepistö legde vervolgens Coryn Rivera (Sunweb) en Giorgia Bronzini (Wiggle) erop in de sprint. Anna van der Breggen eindigde keurig als achtste en behoudt de roze trui.

Annemiek van Vleuten, de nummer drie in de stand en winnares van twee ritten deze Giro, moest een klein gaatje toestaan in de sprint en verloor drie seconden op Van der Breggen. Datzelfde gold voor de nummer twee Elisa Longo Borghini.

Eerste deelname

Voor de 28-jarige Lepistö is het pas de eerste deelname aan de Giro Rosa. De Fins kampioene won dit seizoen al wel Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. Vorig jaar werd ze derde bij de wereldkampioenschappen in Qatar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl