NOS NieuwsAangepast

Reclamebord weggehaald na 'betastingen'

Shell haalt honderden reclameborden bij tankstations in Maleisië weg. De oliemaatschappij neemt die maatregel omdat sommige mannen zich niet wisten te gedragen bij de levensgrote afbeelding van een vrouwelijke pompbediende.

De bordkartonnen afbeeldingen stonden bij alle 950 tankstations van Shell in Maleisië. Op Facebook en andere sociale media verschenen foto's waarop mannen het bord kusten, de hand van de vrouw vasthielden of zelfs haar borst of kruis betastten.

Respectloos

Toen de foto's veel werden gedeeld op sociale media, besloot Shell de borden weg te halen. Volgens de oliemaatschappij gaan de "respectloze" handelingen in tegen de Maleisische cultuur en de eigen waarden van het bedrijf. Shell roept Maleisiërs op om de foto's niet meer te delen.

Shell haalt de reclameborden weg omdat er misbruik van wordt gemaakt

De 25-jarige Shell-medewerkster die op de reclameborden staat, zegt in Maleisische media dat ze niet blij is met de foto's. "Ze maakten misschien een grapje, maar ik voel me vernederd."

Meeslepen

Een man die een foto verspreidde waarop hij het reclamebord zoende, heeft daar inmiddels spijt van. "Ik liet me meeslepen door mijn opwinding", zegt hij tegen een Maleisische site. Hij verontschuldigt zich tegenover de vrouw en haar familie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl