Henk Lubberding, Maarten Wijffels en Mark Misérus
NOS VoetbalAangepast

'PSV is misschien wel de grote favoriet komend seizoen'

Het voorgaande voetbalseizoen zit er na de strijd om de Confederations Cup officieel nog maar net op, of het speculeren over het nieuwe seizoen brandt alweer los. Zo ook in het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken, waar AD-journalist Maarten Wijffels PSV tot titelfavoriet bestempelt.

Al laat Wijffels ook weten dat zijn hoofd de voorbije weken niet echt naar voetbal stond. "Ik heb wel gedacht: even niet", zegt hij in het Sportforum. Wijffels liet om die reden de Confederations Cup, de generale repetitie voor het WK voetbal volgend jaar in Rusland, aan zich voorbijgaan.

Dat geldt ook voor Mark Misérus, die maar al te goed begrijpt dat de Duitse bondscoach Joachim Löw de beste spelers had thuisgelaten. "Dat is natuurlijk de oplossing om de toppers ook een keer rust te geven."

'Rust roest'

En juist dat gaat er bij oud-wielrenner Henk Lubberding niet in. "Ik heb altijd geleerd dat rust roest. Bovendien blijven sporters ook als ze niet in competitie zijn actief. Dan kan je beter maar om het echie spelen dan een beetje wezenloos trainen."

Over iets meer dan vijf weken gaat het weer om de knikkers. Voor Ajax, Feyenoord en tal van andere clubs was dat reden om eind vorige week de training alweer op te pakken.

De PSV'ers meldden zich maandagochtend voor het eerst weer op de Herdgang. "Met het heel veel vuurwerk van de fans", zag Wijffels ter plekke. "Je zou bijna denken dat ze een kampioenschap hadden te vieren."

Dat was het afgelopen seizoen allerminst het geval. PSV kende een belabberd jaar en was al relatief snel uitgeschakeld voor de titel. Volgens Wijffels zou dat komend seizoen wel eens heel anders kunnen zijn. "PSV is misschien wel de favoriet voor de titel", zegt hij.

Hij legt uit: "Het schortte PSV aan doelpunten, maar met de komst van Hirving Lozano en de terugkeer van de herstelde Jürgen Locadia zit dat wel weer goed. En ook Luuk de Jong zal toch niet weer zo'n verschrikkelijk seizoen beleven?"

'PSV is misschien wel favoriet voor de titel'

Misérus werpt tegen dat Feyenoord voorlopig weliswaar financieel de beste zaken heeft gedaan op de transfermarkt, maar dat door het verkopen van Eljero Elia, Rick Karsdorp en Terence Kongolo de selectie kwalitatief ook behoorlijk is uitgehold.

Er is geen reden tot ongerustheid, meent Misérus. "Ik denk niet dat de directie van Feyenoord wakker ligt van het vertrek van Kongolo. Ze weten wat ze doen en raken niet in paniek. Bovendien hebben ze nog even om geschikte vervangers te zoeken."

Lubberding: "Die Amrabat is toch een goeie aankoop?" Wijffels: "Ja, maar je hoopt dat ze ook eens een leuke verrassing uit het buitenland halen. Zoals PSV met Lozano heeft gedaan."

'Feyenoord raakt heus niet in paniek na vertrek Kongolo'

De derde topclub, Ajax, is volgens de forumgasten met vraagtekens omgeven. "Het is afwachten hoe Marcel Keizer het gaat doen, bijvoorbeeld als Klaas-Jan Huntelaar toch niet zo tevreden is met zijn rol als reserve achter Kasper Dolberg", meent Wijffels.

Misérus: "Ajax heeft heel bewust gekozen voor iemand die goed ligt bij assistent Dennis Bergkamp, maar dat is geen voorwaarde om een goede trainer te zijn. Ik weet niet of Keizer het redt in de slangenkuil van Ajax."

"En dus zou PSV weleens de lachende derde kunnen zijn", besluit Wijffels.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl