Het stadhuis van Rotterdam
NOS Nieuws

Bestuurscrisis in Rotterdam bezworen, deal met CU-SGP

De coalitie van Leefbaar Rotterdam, D66 en het CDA in Rotterdam heeft een oplossing gevonden voor de bestuurscrisis. Er is een 'zomerakkoord' gesloten met de eenmansfractie van ChristenUnie-SGP, waardoor het college van B&W in het zadel kan blijven.

De coalitie was zijn meerderheid kwijtgeraakt doordat Leefbaar-raadslid Mohammed Anfal was overgestapt naar de partij Nida. Dat stelde de coalitie voor een probleem, omdat de begroting nog moet worden vastgesteld en aangenomen.

CDA-fractievoorzitter Sven de Langen bevestigt tegenover de NOS dat met fractievoorzitter Setkin Sies van ChristenUnie-SGP een akkoord is gesloten. Dat akkoord wordt vanavond aan de betrokken fracties voorgelegd.

Armoedebestrijding

In ruil voor de steun is Sies onder meer extra geld toegezegd voor het bestrijden van armoede en voor een impuls voor de duurzaamheid in de stad.

De oppositie wil zo snel mogelijk alles over het zomerakkoord weten, omdat er voor morgen een debat over de Rotterdamse voorjaarsnota op de agenda staat. SP'er Leo de Kleijn zegt dat hij dat debat boycot als er niet snel tekst en uitleg wordt gegeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl