Petra Kvitova, blij na haar zege op Johanna Larsson
NOS SportAangepast

Kvitova en Williams moeizaam door op Wimbledon

Tweevoudig kampioene Petra Kvitová (2011 en 2014) heeft op Wimbledon in de eerste ronde met 6-3, 6-4 gewonnen van de Zweedse Johanna Larsson.

De Tsjechische, twaalfde op de wereldranglijst maar als grasspecialiste gezien als een van de voornaamste kanshebbers op de titel, begon moeizaam en incasseerde door een dubbele fout zelfs een break. Ze was daarna wel weer snel bij de les.

In de tweede set kwam Larsson (WTA-53) van 2-4 terug tot 4-4, maar meer zat er niet in voor de Zweedse, die voor het zevende jaar op rij direct werd uitgeschakeld.

Kvitová maakte in mei op Roland Garros haar rentree, vijf maanden nadat ze door een inbreker in haar hand was gestoken. Ze vond in Parijs in de tweede ronde haar Waterloo, maar vorige week bewees ze met de titel op het gras van Birmingham klaar te zijn voor Wimbledon.

Voorspoedige start Halep

Simona Halep, de verliezend finaliste op Roland Garros, beleefde een voorspoedig begin op Wimbledon. De Roemeense nummer twee van de wereld had geen kind aan Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland: 6-4, 6-1.

In de eerste set leverde Erakovic bij 2-2 haar opslag in, waarna Halep, ondanks een haperende eerste service, de set met gemak tot een goed einde bracht.

Simona Halep zwaait naar het publiek na haar zege in de eerste ronde

In de tweede set begon de opslag van Halep (halvefinaliste in 2014 en kwartfinaliste in 2016) te lopen, terwijl bij Erakovic de foutenlast groeide naar een totaal van 31 afzwaaiers.

Williams heeft moeite

Vijfvoudig winnares Venus Williams had de handen vol aan Elise Mertens: 7-6 (7), 6-4. De 21-jarige Belgische (WTA-54), voor het eerst actief in het hoofdtoernooi in Londen, maakte indruk met haar forehandwinners. Ze kwam in de tiebreak van 3-6 terug tot 6-6 en poetste bij 3-5 twee matchpoints weg.

Nadat de partij even onderbroken was geweest wegens een regenbui, serveerde de 37-jarige Williams, die vorige maand betrokken was bij een een verkeersongeluk met dodelijke afloop, de partij alsnog uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl