NOS VoetbalAangepast

Vitesse verkoopt spits Zhang en praat met doelman Pasveer

Vitesse heeft de Chinees Zhang Yuning verkocht aan het Engelse West Bromwich Albion. De club uit de Premier League heeft de 20-jarige international meteen weer verhuurd aan Bundesligaclub Werder Bremen.

Zhang had in Arnhem een contract tot medio 2018. Over de transfersom hebben de clubs geen mededelingen gedaan.

Yuning Zhang in actie voor Vitesse tegen Excelsior.

Zhang liep enkele keren stage bij Vitesse, voordat hij in de zomer van 2015 definitief de overstap maakte van Hangzhou Greentown naar Arnhem.

In anderhalf seizoen kwam de negenvoudig Chinees international tot 27 officiële duels voor Vitesse, waarvan de meeste als invaller. Vier keer vond Zhang daarin het net.

Zijn doelpunt op 13 februari 2016 in blessuretijd tegen Roda JC (1-2) was het eerste Chinese doelpunt ooit in de eredivisie.

Chinese connectie

West Bromwich Albion, dat in september 2016 werd overgenomen door een Chinese investeringsgroep, is voor drie jaar verzekerd van de diensten van Zhang.

De Premier League-club kan echter geen beroep doen op de Chinees, omdat hij op basis van zijn voetbalkwaliteiten nog niet in aanmerking komt voor een werkvergunning.

Werder Bremen bood uitkomst. De club nam afgelopen week afscheid van zijn topscorer aller tijden, de 38-jarige Claudio Pizarro. In Noord-Duitsland zal Zhang de concurrentiestrijd aan moeten gaan oud-AZ'er Aron Johansson.

Door het vertrek van Zhang zal de bekerwinnaar opnieuw op zoek moeten naar een spits. Het vertrek van topscorer Ricky van Wolfswinkel naar FC Basel werd opgevangen met de komst van Tim Matavz.

Pasveer

Ook zijn de Arnhemmers in gesprek met Remko Pasveer. De reservedoelman van PSV zou moeten concurreren met eerste doelman Eloy Room.

Een vertrek van Room, die vorige week met Curaçao de Caribbean Cup won, is evenmin uitgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl