NOS NieuwsAangepast

33 doden en 15 vermisten in China door overstromingen

China overstromingen

In verschillende regio's in China zijn volgens officiële cijfers zeker 33 mensen omgekomen door overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van zware regenval. Vijftien mensen worden vermist, honderdduizenden zijn geëvacueerd. Vooral de provincie Hunan, in het zuidoosten van het land, is zwaar getroffen: daar moesten zaterdag 310.000 mensen hun huis verlaten. Oogsten zijn vernield, huizen zijn verwoest. De economische schade wordt geschat op ruim 1,2 miljard dollar.

Ook in de hoofdstad van Hunan, Changsa, zijn veel huizen verwoest. Straten staan onder water. De stad ligt aan een zijrivier van de Gele Rivier, waarvan het waterpeil een recordhoogte heeft bereikt.

Zware regenval

In de naast Hunan gelegen regio Guangxi, waar veel suikerriet wordt verbouwd, zijn volgens de autoriteiten zeker 270.000 mensen getroffen door de overstromingen en zware regenval. Daar werden ruim 23.000 Chinezen geëvacueerd.

Ook vandaag wordt nog veel regen verwacht in het zuiden en zuidoosten van China, maar weerkundigen verwachten dat het de komende dagen minder wordt.

Bosbranden

In het noorden van het land daarentegen, in Peking en provincies als Hebei en Henan, is het juist verzengend heet. De temperatuur loopt op sommige plaatsen op tot 40 graden. Plaatselijk ontstaan bosbranden door de hitte, de droogte en de harde wind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl