NOS SportAangepast

Maakt de 'Big Four' wederom de dienst uit op Wimbledon?

Andy Murray, Rafael Nadal, Roger Federer en Novak Djokovic. Dat is de topvier van de plaatsingslijst op Wimbledon. Het kwartet, in tenniskringen bestempeld als de 'Big Four', maakt al jaren de dienst uit in het mondiale toptennis en dat zal deze editie van Wimbledon vermoedelijk niet anders zijn.

Maakt de Big Four wederom de dienst uit op Wimbledon?

Murray is titelhouder, ook al kampt hij met een heupblessure. Federer is - nadat hij de graveltoernooien bewust aan zich voorbij had laten - terug én in vorm, getuige zijn imponerende zege bij het grastoernooi van Halle. De Zwitser opent in Londen de jacht op zijn achtste titel.

Murray en Federer dienen echter op hun hoede te zijn voor Nadal, die met zijn tiende titel op Roland Garros heeft aangetoond weer helemaal de oude te zijn. "Dat was ongelooflijk", zegt Federer, die weet dat Nadal reeds twee keer (2008 en 2010) de titel wist te veroveren op Wimbledon. "Rafael zal hier vol vertrouwen staan. Oké, hij heeft nog niet op gras gespeeld, maar hij is zo moeilijk te verslaan."

'Het gaat mooi worden'

En dan ligt altijd Djokovic nog op de loer. Weliswaar is de Serviër al ruim een jaar op zoek naar zijn vorm, maar de afgelopen week liet hij in Eastbourne weer staaltjes tennis zien die herinneringen opriepen aan de geweldenaar die in 2015 de onbetwiste nummer één van de wereld was.

De titel in Eastbourne heeft Djokovic hernieuwd zelfvertrouwen gegeven. "Ik ging daarheen om wedstrijden te spelen, want dat heb ik nog te weinig gedaan het hele jaar."

Wie gaat het worden? Stan Wawrinka, de nummer vijf van de plaatsingslijst, durft het niet te zeggen. "Roger speelt goed, Rafael heeft veel zelfvertrouwen en Murray zit in een dip, maar is op gras altijd gevaarlijk. Het gaat mooi worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl