NOS SportAangepast

Hassan klopt olympisch kampioene op 1.500 meter

Hassan klopt olympische kampioene Kipyogen

Sifan Hassan heeft bij de Diamond League-wedstrijden in Parijs op knappe wijze de 1.500 meter gewonnen. Na een spannend gevecht bleef ze olympisch kampioene Faith Kipyegon net voor: 3.57,10 om 3.57,51.

Hassan, die dit Diamond League-seizoen ook de beste was in Rome, nestelde na de start zich direct achter de haas. Toen die de baan had verlaten, konden alleen Kipyegon en Gudaf Tsegay de Nederlandse nog volgen. Met name Kipyegon maakte het Hassan nog lastig, maar de Europees kampioene van 2014 hield dankzij een formidabele eindsprint haar voorsprong tot de finish vast.

Maureen Koster kon zich niet mengen in het geweld om de voorste plaatsen. Zij eindigde met 4.06,70 als elfde.

Thompson wint ook in Parijs de 100 meter

Elaine Thompson won in Parijs de 100 meter. De olympisch kampioene zegevierde in 10,91. De Jamaicaanse, die dit seizoen alleen op de 200 meter in Eugene een nederlaag hoefde te incasseren, kende een stroeve start, maar bleef haar concurrentes uiteindelijk eenvoudig voor. Marie Josée Ta Lou uit Ivoorkust werd op 0,05 tweede.

Dafne Schippers was niet van de partij in de Franse hoofdstad. Zij loopt de komende week in Lausanne en Londen.

Kogelstootster Melissa Boekelman kwam in Parijs niet verder dan de achtste plaats. Ze werd laatste met een afstand van 17,21 meter. De winst ging naar de Chinese Gong Lijiao, die de kogel pas na 19,14 meter liet landen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl