Voorzitter van de FIFA, Gianni Infantino
NOS VoetbalAangepast

FIFA-voorzitter zet licht op groen voor videoscheids bij WK

Gianni Infantino is om. De voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA ziet geen enkel beletsel om volgend jaar tijdens het WK in Rusland de videoscheidsrechter in te zetten.

Infantino gaf zijn mening zaterdag in Sint-Petersburg voor de slotdag van de Confederations Cup. Tijdens dat evenement werd het systeem voor het eerst bij een landentoernooi toegepast.

"Niets staat het gebruik van dit systeem volgend jaar bij het WK in de weg", zei de hoogste baas van de FIFA. "De videoscheidsrechter is de toekomst in het moderne voetbal."

Zes beslissingen

De FIFA liet weten dat door het systeem zes beslissende momenten tijdens het landentoernooi in Rusland waren gecorrigeerd. "Zonder de videoscheidsrechter hadden we een ander toernooiverloop gehad", legde Infantino uit.

Infantino ging niet diep in op de kritiek die tijdens het evenement werd geuit op het systeem. Beslissingen duurden te lang, publiek en tv-kijker kregen geen inzicht waarom een besluit werd aangepast.

Testen

De uiteindelijke beslissing over het inzetten van de videoscheidsrechter bij het WK in Rusland valt in maart volgend jaar. Komend voetbalseizoen wordt het systeem verder getest in diverse competities.

"We hebben veel geleerd tijdens dit toernooi. We blijven het systeem verder ontwikkelen", gaf Infantino zaterdag aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl