Gerard Deulofeu
NOS VoetbalAangepast

Barcelona haalt Deulofeu terug uit Engeland

Gerard Deulofeu keert terug naar FC Barcelona. De Spaanse club maakt gebruik van een terugkoopclausule die in 2015 bij de overgang van de buitenspeler van Barça naar Everton in het contract van de 23-jarige Spanjaard werd opgenomen.

Als de formaliteiten zijn afgerond, tekent hij tot medio 2019. Het contract van Deulofeu bij Everton liep nog een jaar door. Onder trainer Ronald Koeman kwam de Spanjaard Deulofeu in de eerste helft van het afgelopen seizoen elf keer in actie in de Premier League, waarvan vier keer als basisspeler.

Verhuurd aan Milan

Het afgelopen halfjaar kwam hij op huurbasis uit voor AC Milan. Voor die club maakte hij vier goals in zeventien wedstrijden. Deulofeu speelde eerder ook al op huurbasis voor Everton (2013/2014) en Sevilla (2014/2015).

Gerard Deulofeu voor Jong Spanje op het EK Onder-21

Met zijn terugkeer naar Barcelona is een bedrag van 12 miljoen euro gemoeid. Twee jaar geleden werd hij voor zes miljoen euro gekocht.

De Spanjaard is momenteel met Jong Spanje actief op het EK onder-21 in Polen. Met Deulofeu als aanvoerder plaatste de ploeg zich voor de finale van vrijdag tegen Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl