Nu ook aanzoeken voor Duitse homo's: 'HEIRATE!!!' of 'Jemand heiraten?'

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar sinds vanochtend mogen homo's in Duitsland ook trouwen. De Bondsdag stemde in met het wetsvoorstel en dat zorgde voor confetti in het parlement, vreugde op straat en huwelijksaanzoeken, het ene wat romantischer dan het andere.

Een van de eersten was minister van Milieu Barbara Hendricks. Zij vroeg haar vriendin in het openbaar, bij de Branderburger Tor in Berlijn. "We hebben sinds 22 oktober 2012 een partnerschap. We kunnen de 7 jaar volmaken en dan trouwen op 22 oktober."

Ook op Twitter komen veel aanzoeken voorbij. Sommige tamelijk algemeen:

Sommige aanzoeken zijn onromantisch:

Maar ook het "mooiste aanzoek van de wereld" zit erbij:

En ook de man met wiens vraag het allemaal begon, speelt met de gedachte. "Ik ga zeker gebruikmaken van de nieuwe wet. Ik wil al zo lang trouwen met mijn vriendje, we kennen elkaar twaalf jaar. En ik hou meer van hem dan van wie of wat dan ook", zegt Ulli Köppe.

Köppe stelde begin deze week de vraag aan bondskanselier Merkel waarom hij niet met zijn vriendje kon trouwen. In haar antwoord maakte Merkel van het onderwerp een gewetenskwestie. Partijstandpunten telden niet meer en dus konden CDU'ers vandaag 'voor' stemmen als ze wilden. Daardoor kwam de wet erdoor. Merkel stemde zelf overigens tegen.

'Het gaat om de symbolische betekenis van gelijkwaardigheid'

Dat het homohuwelijk nu toegestaan is in Duitsland, is natuurlijk fijn voor veel homo's. Maar er zit ook een nare kant aan, namelijk de mogelijkheid van een blauwtje lopen:

'Eindelijk kunnen we trouwen.'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl