Bewoners van de Vondelflat
In samenwerking met
RTV Noord

Wapenstilstand in Groningse maaltijdrel

Tot 21 juli komt er geen rechtszaak over de Groningse maaltijdrel. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen twee leden van de raad van toezicht van de Vondelseniorenflat, vier bewoners en de Groningse wethouder Ton Schroor.

De directie had de bejaarde bewoners van de Vondelflat met een rechtszaak gedreigd, omdat zij - buiten de maaltijdservice van de flat om - bij een cateraar "wel lekkere" maaltijden bestelden. Volgens de directie hoort de maaltijd bij de woning.

Enquête

Uitkomst van het gesprek van vandaag is dat de gemeente de komende twee weken een enquête houdt onder de senioren. De vraag hierbij is of de bewoners vrije keuze willen in hun maaltijden of dat dit via een collectief contract moet blijven lopen.

Over drie weken komt er weer een gesprek, dan over de uitkomsten van het onderzoek. De betrokken partijen hebben geconcludeerd dat het belangrijk is dat de rust in de Vondelflat terugkeert, schrijft RTV Noord.

Over de maaltijdrel is veel te doen geweest. Er werden Kamervragen over gesteld en staatssecretaris Van Rijn werd gevraagd te gaan bemiddelen. Die liet dat aan de Groningse wethouder over.

Advertentie via Ster.nl