Manu García
NOS VoetbalAangepast

NAC Breda behoudt Manu García en haalt Vloet

Het gepromoveerde NAC Breda heeft een van zijn smaakmakers van het afgelopen seizoen weten te behouden. Manu García wordt nog een jaar gehuurd van Manchester City. Eerder op vrijdag maakte NAC ook het aantrekken van Rai Vloet van PSV bekend.

De 19-jarige middenvelder Manu García kwam het afgelopen halfjaar al op huurbasis uit voor NAC en speelde een belangrijke rol bij het binnenslepen van promotie naar de eredivisie. Hij scoorde twee keer in 19 duels.

"We zijn blij dat hij met ons meegaat naar de eredivisie", aldus technisch directeur Hans Smulders. "Hij is een speler die geweldig bij de club en de stad Breda past, getuige ook het feit dat hij snel de harten van het publiek had veroverd."

NAC maakte het aanblijven van de publiekslieveling op een ludieke manier bekend. De Spanjaard sprak een voicemailbericht in voor alle seizoenkaarthouders. Als verrassing werden zij met die boodschap gebeld.

Rai Vloet

De Brabanders nemen de 22-jarige aanvaller Rai Vloet over van PSV, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan FC Eindhoven. Daar scoorde hij twaalf keer in 32 wedstrijden. Hij tekende voor drie jaar in Breda.

Eerder verhuurde PSV de spits in het seizoen 2015/2016 aan SC Cambuur. Daar speelde hij acht duels, maar scoren deed hij niet. Rai Vloet is de zoon van Wiljan Vloet, oud-trainer van onder meer FC Den Bosch en voormalig hoofd jeugdopleidingen van PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl