Robin Haase
NOS SportAangepast

'Boze' Rus verpulvert Haase, Djokovic naar halve finales

Robin Haase is er niet in geslaagd om net als vorige week in Halle ook bij het grastoernooi van Eastbourne de kwartfinales te halen. Hij kan het vizier nu richten op Wimbledon, dat maandag begint.

Haase verloor in de tweede ronde van Eastbourne over twee dagen met 6-4, 1-6, 2-6 van de Rus Daniil Medvedev, van wie hij in Rosmalen ook al had verloren in de eerste ronde. Het duel werd gisteren vanwege de regen gestaakt bij een 4-3 voorsprong voor Haase in de eerste set.

Hij werd boos na de eerste set en raakte alles. Ik heb nul kans gehad.

Robin Haase

Hij had al een break voorsprong en die hield hij vandaag met hangen en wurgen vast. Daarna was de koek op bij de Nederlander: hij haalde nog maar drie games.

Het wedstrijdverloop deed vermoeden dat Haase wellicht geblesseerd was, maar daar was geen sprake van. "Nee, hij werd boos en raakte alles. Ik heb nul kans gehad. Eerste set had hij ook al elke game breakkansen, dus het was al overleven."

Djokovic naar halve finales

Novak Djokovic, die voor het eerst sinds 2010 een grastoernooi speelt in de voorbereiding op Wimbledon, bereikte als eerste de halve finales door met 6-2, 7-6 (9) te winnen van de Amerikaan Donald Young.

Novak Djokovic

Djokovic hoopt zich op Wimbledon te revancheren voor zijn matige jaar tot nu toe. Zowel bij de Australian Open als op Roland Garros werd de Servische mondiale nummer vier al voor de halve finales uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl