33 leerlingen werden onwel
NOS NieuwsAangepast

Tientallen onwel in school Grootebroek, één aanhouding

Een middelbare school in Grootebroek (Noord-Holland) is aan het eind van de ochtend ontruimd. In het Martinuscollege werd een vreemde geur geroken, waarna dertig tot veertig leerlingen en docenten onwel werden. De politie heeft iemand aangehouden, vermoedelijk een leerling.

De scholieren en docenten kregen last van duizeligheid en misselijkheid. Een van hen werd met hyperventilatieklachten naar het ziekenhuis gebracht. De andere mensen met klachten werden buiten de school behandeld.

Het is nog niet bekend wat er is gebeurd en waar de klachten vandaan kwamen. Wat de rol van de arrestant is geweest, wordt nog onderzocht. Metingen van de brandweer brachten geen gevaarlijke stoffen aan het licht.

Er waren geruchten dat traangas de klachten heeft veroorzaakt. Er zijn geen aanwijzingen gevonden dat dat het geval is. "Er zijn geen stoffen gemeten die daarop wijzen. Ook zijn er geen busjes gevonden waarin die stof gezeten zou kunnen hebben", zegt een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Inmiddels is het schoolgebouw vrijgegeven. De leerlingen hebben de hele middag vrij gekregen. De school is morgen weer open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl