In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS Nieuws

Panda's Ouwehands Dierenpark op voetbalshirts NEC

De twee panda's die onlangs naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen zijn gekomen, prijken binnenkort op het shirt van de spelers van voetbalclub NEC. Dat zegt ondernemer Marcel Boekhoorn, een grote geldschieter van de club.

"Dat gaat door, absoluut. De panda's komen op het shirt van NEC", bevestigt Boekhoorn tegenover Omroep Gelderland. Boekhoorn is naast geldschieter van NEC ook eigenaar van Ouwehands Dierenpark. Hij maakte de komst van de Chinese panda's Wu Wen en Xing Ya naar Nederland mede mogelijk.

Hoe de shirts voor komend seizoen er precies uit gaan zien, is niet bekend. Ook is onbekend wanneer de nieuwe shirts worden gepresenteerd. Met de huidige shirtsponsor EnergieFlex loopt nog een contract tot juli 2018. Dat bedrijf is ook hoofdsponsor van de Nijmeegse club.

Degradatie

NEC bevestigt dat er gesproken wordt over de panda's op de shirts, maar wil er verder nog weinig over kwijt. "We zijn in gesprek en kijken nu hoe we dit vorm kunnen geven. Maar daar hebben we ook EnergieFlex bij nodig", zegt een woordvoerder tegenover Omroep Gelderland.

NEC speelt komend seizoen in de Jupiler League. De club degradeerde afgelopen mei naar de eerste divisie.

Advertentie via Ster.nl