De snelheidsmeters kunnen voorlopig even aan de kant worden gelegd
NOS NieuwsAangepast

Politie kampt met internetstoring; alleen nog handmatige boetes mogelijk

De politie heeft grote problemen door een internetstoring, waardoor het digitale systeem waarmee bonnen worden geschreven, niet werkt.

De politie benadrukt dat de storing niet te maken heeft met de wereldwijde cyberaanval, die onder meer de Rotterdamse haven en pakketbezorger TNT treft.

"Er is een storing, die effect heeft op de applicaties die op straat worden gebruikt," zegt politiewoordvoerder Marten Schwandt. "Daardoor is het niet mogelijk om via de mobiel kentekens na te trekken, persoonsgegevens op te vragen en digitaal een bon uit te schrijven. Dit is vervelend, want we kunnen nu minder efficiënt werken."

Volgens Schwandt kunnen er wel bonnen uitgeschreven worden, maar gebeurt dit handmatig, op de oude manier.

Technisch probleem

De politie heeft ook last van de wereldwijde cyberaanval, omdat er extra maatregelen zijn genomen om de systemen te beschermen.

Politiewoordvoerder Marten Schwandt zegt daarover: "We hebben geen aanwijzingen dat iemand heeft geprobeerd ons aan te vallen, maar we hebben puur uit voorzorg een aantal maatregelen genomen om te zorgen dat we niet worden gehackt. Delen van de website politie.nl zijn offline gehaald, en er komt geen externe mail meer binnen bij de politie. Die mail wordt in een wachtportaal gezet en zal pas later aankomen. We willen er zeker van zijn dat we niet geraakt worden door deze cyberaanval."

Het is nog onbekend hoe lang de problemen gaan duren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl