Wim Jonk
NOS Voetbal

Jonk leert Belgische trainers de Cruijff-methode

Wim Jonk gaat Belgische trainers de 'methode-Cruijff' onderwijzen. Samen met Ruben Jongkind, voormalig hoofd jeugdopleidingen van Ajax, heeft Jonk met zijn bedrijf Cruyff Football een overeenkomst getekend met de Belgische voetbalbond.

Jonk en Jongkind waren geruime tijd de aanjagers van de door Johan Cruijff geïnitieerde fluwelen revolutie bij Ajax. Die revolutie stuitte op veel weerstand en leidde tot vele conflicten binnen de Amsterdamse club. Nadat Cruijff uit onvrede over de gang van zaken gebroken had met de club, besloten ook Jonk en Jongkind Ajax de rug toe te keren. Met het bedrijf Cruyff Football proberen ze tegenwoordig de voetbalvisie van Johan Cruijff uit te dragen.

De Belgische bond is de eerste die met het team van Cruijff Football in zee gaat. Voorlopig zullen Jonk en Jongkind hun werkzaamheden vooral verrichten onder de vlag van Voetbal Vlaanderen, de Vlaamse tak van de Belgische voetbalbond.

"Het is duidelijk dat het Belgische voetbal een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt sinds het in 2000 is gestart met hervormingen", verklaart Jonk in AD Sportwereld. "Nu, zeventien jaar later, zijn de resultaten in de hele voetbalwereld zichtbaar. Het is mooi en herkenbaar dat de initiatiefnemers destijds mede zijn geïnspireerd door Johans visie. Deze samenwerking voelt dan ook als een logische vervolgstap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl