Chris David in actie bij Go Ahead Eagles
NOS VoetbalAangepast

Pechvogel David ziet sterk geloof beloond met transfer naar FC Utrecht

Wat is er erger dan je voorste kniebanden afscheuren? Juist. Ze voor een tweede keer afscheuren. Het overkwam voetballer Chris David. Na bijna twee jaar is hij op de weg terug. "Ik voel me sterker dan ooit", klinkt het.

Een pechvogel eerste klas, maar aan stoppen dacht de Aramees-Nederlandse middenvelder nooit. Natuurlijk, er was pijn, er waren tranen, maar de wil om als profvoetballer te kunnen leven overwon alles.

"Het was wel heel erg zwaar, met name na de tweede keer", vertelt de 24-jarige David in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik wist gelijk: dit is foute boel en dan stort je wereld wel even in."

Groot talent bij Twente

Hij was een groot talent in de jeugd bij FC Twente, maar nog voordat hij zijn debuut in de eredivisie mocht maken, was hij al vertrokken naar het Engelse Fulham. Een succes werd het niet.

Hij keerde terug bij Twente, maakte zijn eerste minuten in de Nederlandse competitie en tekende later bij Go Ahead Eagles. In Deventer sloeg tweemaal het noodlot toe.

Van de onderbroekenlol in de kleedkamer naar de urenlange herstelsessies met de fysiotherapeuten in Zeist. Het zijn twee totaal verschillende werelden, maar in het topvoetbal liggen ze toch dicht bij elkaar. David klampte zich in die tijd met name vast aan de steun van zijn familie en het geloof.

"Dat zijn voor mij de twee belangrijkste dingen in het leven. Ik ben christelijk en geloof sterk in God. Ik zie dit als een test: hoe sterk is mijn geloof? God heeft een bepaalde weg gekozen. Voor mij, voor iedereen. Waarschijnlijk hoort dit erbij."

Chris David over zijn geloof

Zijn sterke geloof heeft David naar eigen zeggen beloond zien worden met een transfer deze zomer naar FC Utrecht.

"God wilde zien hoe sterk ik in hem geloof. Het komt niet vaak voor dat een speler na twee kruisbandblessures gevraagd wordt door een club die net vierde is geworden."

Chris David uit zich op zijn Instagram over zijn transfer naar FC Utrecht

Bij die overgang heeft ook FC Utrecht-coach Erik ten Hag een grote rol gespeeld. Ten Hag was hoofd opleidingen bij FC Twente toen David daar naam maakte in de jeugd.

"Hij stak er toen met kop en schouders bovenuit", vertelt Ten Hag. "Chris heeft een fantastisch talent. Hij heeft spelinzicht, een goede techniek en een heel goed linkerbeen. Ik gun hem een heel mooie carrière en daar willen wij graag bij helpen."

Ten Hag: Chris is zijn talent niet verloren

De laatste wedstrijd van David mag dan dateren uit oktober 2015, Ten Hag houdt vertrouwen in hem. "Zijn talent is hij niet verloren. Ik hoop dat hij nu echt vrij kan blijven van blessures en zich kan ontwikkelen zoals ik altijd heb verwacht."

Helemaal fit is David nog steeds niet, maar gesteund door zijn positieve instelling hoopt hij snel aan te sluiten bij de groep. Mentaal en fysiek voelt hij zich sterker dan voor zijn blessures en hij kijkt uit om in de Galgenwaard te laten zien dat hij beter dan ooit is.

"Daar ga ik zeker vanuit."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl