Akkoord gedupeerden woekerpolissen Allianz
NOS Nieuws

Allianz gaat gedupeerden woekerpolissen compenseren

Drie claimstichtingen hebben een akkoord gesloten met verzekeraar Allianz over compensatie voor gedupeerde klanten met een woekerpolis.

Het gaat om een vergoeding met een minimum van 500 euro per polis voor gedupeerden die zich bij één van de claimorganisaties hebben gemeld. De hoogte van de vergoeding zal voor iedere polishouder individueel worden bepaald.

Het is voor het eerst dat de drie belangenorganisaties, ConsumentenClaim, Vereniging Woekerpolis en Stichting Woekerpolisproces, een tegemoetkomingsregeling sluiten met een verzekeraar.

Tevreden

Er is meer dan een jaar over onderhandeld. Pas de laatste weken kwamen de onderhandelingen in een stroomversnelling.

Allianz is tevreden met de regeling: "Dit is voor de betrokken polishouders, maar ook voor ons, een belangrijk moment. We kunnen ons nu samen met onze klanten nog meer richten op de toekomst".

Historisch

Voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis.nl spreekt van een historisch moment: "Het akkoord dat wij met Allianz hebben gesloten doet recht aan de schade die onze leden hebben geleden en staat in geen verhouding tot de magere compensatieregelingen uit het verleden. Wij zijn dan ook super trots dat wij dit resultaat voor onze leden hebben bereikt".

De uitvoering van de compensatieregeling wordt nog een hele klus, zegt Flipse. Volgens hem zal het nog zeker een half jaar in beslag nemen. Flipse: "We rekenen daarom op begrip van onze leden dat ze nog even op hun geld moeten wachten".

125.000 polishouders

De drie belangenorganisaties vertegenwoordigen samen zo n 125.000 polishouders. Hoeveel daarvan een beroep kunnen doen op de regeling met Allianz is niet bekend. Er is afgesproken om dat niet bekend te maken.

De kosten die de claimstichtingen hebben gemaakt voor de juridische bijstand worden vergoed door Allianz.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl