NOS VoetbalAangepast

Boëtius wist één ding: ik moet terug naar Feyenoord

Een naar eigen zeggen nieuwe Jean-Paul Boëtius is terug bij Feyenoord. Volwassener, met meer ervaring en zonder beugel. "Ik had niet verwacht dat ik op korte termijn hier alweer zou staan."

Boëtius zonder beugel en meer ervaring terug bij Feyenoord

Boëtius volgt bij Feyenoord de vertrokken Eljero Elia op. "De club zit in een proces waar ik graag deel van uit wil maken", zegt de vleugelaanvaller bij zijn presentatie. "Toen de kans zich voordeed, had ik maar één ding in mijn hoofd: ik moet terug naar Feyenoord."

De 23-jarige voetballer vertrok twee jaar geleden met onenigheid uit Rotterdam. Zo verweet Boëtius de beleidsbepalers dat ze geen plan hadden voor zijn verdere ontwikkeling en positie binnen de club.

"Ik heb nooit met iemand een slechte verstandshouding gehad, maar het had beter gekund hoe we uit elkaar zijn gegaan", geeft hij toe. "Maar dat ligt achter ons."

Niet alleen Feyenoord, ook Boëtius zelf heeft zich sindsdien verder ontwikkeld. "Ik ben volwassener geworden. De afgelopen twee jaar was ik meer op mezelf aangewezen, waarbij ik zelf keuzes heb moeten maken. Normaal werd dat altijd voor mij gedaan."

Avonturen bij Basel en Genk

Boëtius heeft geen spijt van de beslissing om bij Basel en later bij Racing Genk zijn geluk te beproeven. Met name het avontuur in Zwitserland werd niet wat hij ervan gehoopt had.

"Ik ben wat ongelukkig geweest met blessures, speelde weinig wedstrijden en verloor ook de concurrentiestrijd bij Basel", legt hij uit. "Bij Genk kon ik mij weer laten zien aan de voetbalwereld. Daar ben ik de club dankbaar voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl