NOS NieuwsAangepast

Ingeblikte zomergroenten voortaan zonder suiker

Zomergroenten in pot of blik bevatten vanaf volgende zomer geen suiker meer. Dat hebben brancheorganisaties in de groenten- en fruitverwerkende industrie afgesproken met supermarktketens.

Het gaat om mais, doperwten, wortels, de combinatie daarvan en om jonge kapucijners. Ook wordt de hoeveelheid zout in die producten verminderd. In tuinbonen, sperziebonen en snijbonen zat al geen toegevoegde suiker, binnenkort bevatten die ook minder zout.

Alle merkproducten en huismerkproducten vallen onder de nieuwe afspraak.

Er zijn ook plannen voor het verminderen van suiker en zout in appelmoes en wintergroenten. De sector zal uiterlijk dit najaar duidelijkheid geven over die plannen.

Absurditeit

Foodwatch juicht de stap toe. "Suiker toevoegen aan het gezondste onderdeel van de maaltijd - de groenten - is een absurditeit die gelukkig stopt", schrijft de actiegroep in een persbericht.

In december constateerde Foodwatch nog dat aan bijna de helft van de groenteconserven suiker is toegevoegd. In 250 gram rode kool met appel zaten zelfs zo'n 12 suikerklontjes. Dat is meer dan het aanbevolen maximum aan suiker per dag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl