Deajah Stevens
NOS SportAangepast

Schippers moet steeds meer oppassen voor Amerikaans talent

Dat olympisch kampioene Elaine Thompson in augustus bij de WK atletiek de 200 meter laat schieten, was een meevaller voor Dafne Schippers. Inmiddels heeft zich echter een andere serieuze concurrente aangediend: Deajah Stevens.

De 22-jarige juniorenloopster werd vannacht in Sacramento Amerikaans kampioene op de 200 meter. Ze liep in de buitenste baan met een flinke tegenwind naar een tijd van 22,30 en versloeg Kimberlyn Duncan (22,59) en Tori Bowie (22,60). Alle drie legden ze beslag op een WK-ticket. Allyson Felix viel buiten de boot.

Finale in Rio

Bowie stond vorig jaar bij de Spelen op het podium van de 200 meter met Thompson en Schippers. Stevens werd in die finale zevende. Ze komt dus niet uit het niets, maar doet wel steeds meer van zich spreken. Ook op de 100 meter plaatste ze zich al voor de WK in Londen, waar ze waarschijnlijk ook op de estafette uitkomt.

Dafne Schippers en Deajah Stevens vorig jaar bij de Spelen

Stevens loopt voor het universiteitsteam van Oregon en was eerder deze maand de grote favoriete op de 200 meter bij de hoog aangeschreven universiteitskampioenschappen in Eugene. Met nog 15 meter te gaan kwam ze echter ten val.

Die klap is ze snel te boven gekomen getuige haar startbewijzen voor Londen. Schippers is gewaarschuwd.

Jamaica en meer

Op Jamaica won Sashalee Forbes de trials voor de 200 meter in een tijd van 22,71. Ook Simone Facey en Jordan Williams plaatsten zich voor de WK. De 100 meter werd gewonnen door Yohan Blake in 19,97.

In Amerika was Ameer Webb de snelste op de 200 meter voor mannen. Ook 400 meter-loopster Dalilah Muhammad en kogelstoter Ryan Crouser maakten indruk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl