Hockeysters winnen met moeite van China op HWL

Hockeysters winnen derde wedstrijd op HWL

De Nederlandse hockeysters hebben bij het halvefinaletoernooi van de Hockey World League hun derde zege geboekt. China, de nummer acht van de wereld, werd pas heel laat op de knieën gedwongen: 1-0.

Nederland begon sterk, met kansen voor Charlotte Vega, Laura Nunnink en Maria Verschoor. Na het eerste kwart had de formatie van coach Alyson Annan echter de grootste moeite een opening te vinden in de Chinese muur.

China verscheen pas laat in het derde kwart voor het eerst in de cirkel, maar meteen was Peng Yang wel dicht bij de openingstreffer.

Nadat eerst Vega in het laatste kwart nog een grote kans had gemist, was het Ireen van den Assem die uit de vierde corner Nederland via een Chinese voet alsnog op voorsprong zette.

In de slotminuten was China nog dicht bij de gelijkmaker, maar Josine Koning stelde met twee reddingen de overwinning veilig.