NOS WielrennenAangepast

Groenewegen snapt actie ploeggenoot Boom niet

Het vuur spatte uit de ogen van Dylan Groenewegen. Hij was boos. Op zichzelf vanwege het mislopen van de nationale titel op de weg en op ploeggenoot Lars Boom, omdat die in de slotfase voor eigen succes ging.

Groenewegen snapt actie ploeggenoot Boom niet

De afspraak binnen Lotto-Jumbo was om Groenewegen af te zetten in de sprint, maar op een kilometer van de finish kneep Boom er ineens tussenuit en was van een ploegenspel geen sprake meer.

"Ik snapte die aanval niet", aldus Groenwegen, de kampioen van vorig jaar. "Ik dacht dat we voor een sprint zouden gaan. Dat was de planning. We zullen het er nog wel over hebben in de ploeg."

Sinkeldam wint NK op de weg, Wippert juicht voor niks

Boom werd achterhaald en Groenewegen eindigde daarna als derde in de sprint achter winnaar Ramon Sinkeldam en Wouter Wippert. "Ik kwam hier om te winnen, dacht ook dat het genoeg ging zijn, maar er waren er twee beter."

Boom liet weten dat hij inderdaad voor eigen succes ging. "Dylan van Baarle ging en ik schoof mee. Daarna dacht ik: ik ga gewoon nog een keer."

Hoewel Boom begreep dat Groenewegen boos was, wilde hij zijn eigen actie niet als ondoordacht bestempelen. "Dit is ook koers. Ik was vandaag een van de beste renners in de ploeg en ik voelde me goed."

Groenewegen probeerde relativerend af te sluiten. "Voor hetzelfde geld lukt het Boom en dan staan we hier met z'n allen te juichen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl