In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

TT-nacht: arrestaties, brandwonden en dronken kinderen in het ziekenhuis

De nacht in de aanloop naar race-evenement TT in Assen is, op enkele opstootjes na, relatief rustig verlopen. In totaal werden elf mannen aangehouden. Vier daarvan werden opgepakt voor mishandeling. Een van de vier wilde zich niet legitimeren. Toen agenten hem wilden aanhouden, verzette hij zich en mishandelde hij een agent. Ook schold hij de agent uit.

Een man werd aangehouden voor wapenbezit. Hij had een mes en boksbeugel bij zich. Een andere man werd opgepakt voor openbare dronkenschap, maar bleek ook xtc en wiet bij zich te hebben. De drugs zijn in beslag genomen.

Vijf mannen werden opgepakt omdat ze een partytent vernielden.

Brandwonden

Op een camping in Witten, vlakbij Assen, raakten twee mensen gewond. Een man en vrouw wilden het achterwiel van een motor laten ronddraaien, waardoor er rook ontstaat . De motor was vastgezet met spanbanden. De motor werd te warm en ontplofte, waardoor een steekvlam ontstond.

De 22-jarige man werd met ernstige brandwonden aan zijn gezicht naar het brandwondencentrum in Groningen gebracht. De vrouw liep brandwonden aan haar benen op.

Alcohol

Tijdens de TT-nacht zijn er verder meerdere kinderen naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen gebracht. Een aantal van hen, die jonger dan 16 zijn, zouden teveel alcohol hebben gedronken.

"Het was in de nacht van vrijdag op zaterdag extreem druk. Er waren relatief veel kinderen die binnenkwamen, ook zaken die te maken hadden met alcoholmisbruik." Maar voor het ziekenhuis was de nacht van zaterdag op zondag juist opvallend rustig.

Waarschuwing voor drones

De politie deelde ook bekeuringen uit aan weggebruikers. Twee Engelse motorrijders reden meer dan vijftig kilometer per uur te hard en moesten hun rijbewijs inleveren. De twee waren op weg naar het motorevenement en reden op een 80-kilometerweg met 148 en 143 kilometer per uur langs een radarcontrole.

Meerdere mensen lieten dit weekend hun drone boven de camping van de TT vliegen. Dat is verboden en daarom kregen ze een waarschuwing van de politie, schrijft RTV Drenthe.

Advertentie via Ster.nl