NOS SportAangepast

Bendsneyder geschrapt uit uitslag Moto3, Canet wint in Assen

Geen beloning voor Bendsneyder na goede race in Assen

De 87ste TT in Assen is begonnen met een spectaculaire race in de Moto3-klasse, de categorie waarin Bo Bendsneyder steeds nadrukkelijker een rol van betekenis aan het spelen is. De Nederlandse troef startte vanaf de tweede positie en was na een sterke slotronde op weg naar een fraaie eindklassering.

Met de finishlijn al in zicht kwam Bendsneyder echter in aanraking met een concurrent waardoor hij het evenwicht verloor en onderuit ging. Een paar meter na zijn motor gleed de 18-jarige Rotterdammer als tiende over de streep, maar omdat hij op het moment van finishen geen contact meer had met zijn tweewieler, ging er in de uitslag een streep door zijn naam.

Bendsneyder was vanaf de tweede plaats prima weg en handhaafde zich vrijwel de hele race in de kopgroep. Hij reed tot groot enthousiasme van het thuispubliek zelfs nog even aan de leiding.

Bo Bendsneyder rijdt in Assen aan de leiding in de Moto3

De kopgroep dijde uit van zes naar elf motoren. Even dreigde Bendsneyder, nadat hij van de baan was gedrukt, de aansluiting kwijt te raken, maar de KTM-rijder wist zich terug te knokken. Hij passeerde in de slotfase de ene na de andere coureur, totdat het bij het uitkomen van de Geert Timmer-bocht toch nog misging.

Arón Canet vond in de de kopgroep uiteindelijk de scherpste lijnen en pakte op zijn Honda de zege. De 17-jarige Spanjaard naderde daardoor zijn landgenoot Joan Mir, ondanks zijn negende plaats in Assen na acht van de achttien races nog altijd koploper in de Moto3, tot op dertig punten.

Gevallen Bendsneijder: pak en helm hebben hun werk gedaan

Ondanks de smak stond Bendsneyder kort na afloop van de race alweer voor de NOS-microfoon. "Mijn pak en mijn helm hebben gelukkig goed hun werk gedaan."

Ook over de wedstrijd toonde hij zich tevreden. "Ik was eerst boos, omdat dit gebeurd is. Maar het was gewoon een goede wedstrijd, waarin ik ook nog aan de leiding heb gelegen. Je hebt ook een beetje geluk nodig en helaas had ik dat deze keer niet."

Als er niks fout was gegaan in de laatste honderd meter, was hij als zesde gefinisht, denkt Bendsneyder. "Maar er was er eentje die mij vol ramde en dan lig je en heb je nul punten. Zoiets hoort niet bij deze sport, maar die jongen die het deed - ik noem geen namen - heeft een slechte reputatie. Dat weet iedereen. En deze keer heeft hij mij te pakken genomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl