NOS VoetbalAangepast

Van 't Schip kijkt bij start voorbereiding niet achterom

PEC Zwolle start voorbereiding in de regen

Zeven weken voor de start van het eredivisieseizoen is PEC Zwolle zaterdag in Wijthmen begonnen aan de voorbereiding. Met John van 't Schip staat er een nieuwe trainer voor de spelersgroep. Hij moet zien om te gaan met de erfenis van voorganger Ron Jans, die PEC Zwolle in 2014 met het winnen van de KNVB-beker de eerste prijs in de clubhistorie bezorgde.

"Ron heeft het natuurlijk heel goed gedaan", begrijpt Van 't Schip. "Maar ik kijk niet achterom. We moeten proberen zo hoog mogelijk te eindigen."

De PEC Zwolle-keepers Diederik Boer en Mickey van der Hart

Doelman Diederik Boer, terug op het oude nest na zijn avontuur bij Ajax, denkt te weten wat er van PEC verwacht mag worden. "Deze club hoort gewoon in de middenmoot te spelen. Het is niet realistisch om te roepen dat ik hier ben om weer een beker omhoog te houden."

Nieuwe gezichten

De nieuwe trainer John van 't Schip verwelkomde naast Boer met Erik Bakker (SC Cambuur), Younes Namli (sc Heerenveen), Piotr Parzyszek (De Graafschap) en Dico Koppers (Willem II) nog vier nieuwe spelers. "Daar komen misschien nog één of twee spelers bij of er gaan nog spelers weg", aldus de coach. "De selectie is nog niet helemaal compleet."

Een speler die er mogelijk bij komt, is Adham El Idrissi. De 20-jarige aanvaller probeert deze week een contract af te dwingen in Zwolle. Hij speelde in de jeugd van Ajax en kwam het afgelopen half jaar uit voor de beloften van Roda JC.

Adham El Idrissi

De sfeer bij de eerste training van PEC Zwolle was ontspannen, maar een typische zomertraining was het ook weer niet, met hier en daar een fikse regenbui. De eerste indruk van Van 't Schip was ernaar: "Nou, erg nat..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl