Reddingswerkers zoeken in de puinhopen van het getroffen dorp naar slachtoffers
NOS NieuwsAangepast

24 lichamen geborgen na Chinese aardverschuiving

Reddingswerkers hebben tot nu toe 24 lichamen gevonden in de puinhopen van de aardverschuiving, die gisteren in de vroege ochtend het bergdorp Xinmo in de provincie Sichuan in het zuidwesten van China heeft getroffen.

Er worden nog 93 mensen vermist. Dat aantal is naar beneden bijgesteld, nadat van 15 mensen was vastgesteld dat ze in leven zijn. Het is onduidelijk of die zijn gered of dat ze op het moment van de ramp elders waren.

Er zijn volgens het staatspersbureau ruim 3000 reddingswerkers aan de slag die met honden en opsporingsapparatuur de slachtoffers proberen te bereiken. "We geven niet op zolang er nog een sprankje hoop is", zei een van de hulpverleners.

Dodental aardverschuiving China boven de 20, nog ruim 100 vermisten

Een echtpaar en hun baby van een maand oud zijn de enigen die tot nu toe levend zijn teruggevonden. De 26-jarige vader beschrijft hoe hij en zijn vrouw wakker werden van hun huilende kind. "Daarna hoorden we een grote klap en ging het licht uit. We probeerden het huis uit te vluchten maar de deur was geblokkeerd door modder en stenen."

Regen

Er is naar schatting zo'n achttien miljoen kubieke meter aan zand en stenen van een hoogte van 1600 meter op het dorpje Xinmo terechtgekomen.

Deskundigen denken dat de aardverschuiving het gevolg is van veel regen in het gebied. Er komen vaker aardverschuivingen voor, maar zelden op zo'n schaal als die van gisterochtend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl