Bjorn Kellerman na de 2-0
NOS SportAangepast

Hockeyers naar finale World League na winst op gastland

De Nederlandse hockeyers hebben bij het halvefinaletoernooi van de World League in Londen de eindstrijd bereikt, waarin olympisch kampioen Argentinië (2-1 winst op Maleisië) zondag de tegenstander is. De ploeg van coach Max Caldas versloeg Engeland met 2-0.

Nederland wist voor rust ondanks vier strafcorners van Mink van der Weerden zijn overwicht nog niet uit te drukken in de score. Bij de eerste pushte Van der Weerden de bal tegen het been van Liam Sanford, wat resulteerde in de volgende corner. Die werd op de lijn gekeerd door Sam Ward, waarna bij de derde en de vierde George Pinner zijn keeperskwaliteiten toonde.

Hockeyers verslaan Engeland en bereiken finale

Mirco Pruijser werd door Robbert Kemperman in een kansrijke positie gebracht om de score met een velddoelpunt te openen, maar de speler van Amsterdam zag zijn inzet naast gaan. De Engelsen kwamen er in de eerste helft af en toe gevaarlijk uit, maar Barry Middleton, Harry Martin en Phil Roper benutten hun kansjes niet.

Pruijser breekt de ban

Na de rust kreeg Thijs van Dam de eerste grote Nederlandse kans. Hij verscheen in een soort shootouts-setting alleen voor Pinner, maar kon de doelman niet passeren. Pruijser brak de ban wel en hij deed dat met een tip-in na goed werk van Valentin Verga. Bjorn Kellerman zorgde voor de 2-0 na een combinatie met Billy Bakker, waarin ook Bob de Voogd nog een aandeel had.

Finale

Met zijn plek in de finale is Oranje nu helemaal zeker van deelname aan de finale van de Hockey World League aan het einde van het jaar in India. Daarvoor plaatst zich de topdrie en mogelijk ook de nummer vier.

Ook het ticket voor het WK van volgend jaar in India hebben de hockeyers al op zak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl