Roger Federer
NOS SportAangepast

Federer gaat tegen Zverev op voor negende titel in Halle

Roger Federer mag zondag proberen zijn negende titel in Halle te veroveren. De Zwitser klopte de Rus Karen Chatsjanov, een van de spelers van de nieuwe generatie, moeizaam met 6-4, 7-6 (5).

Federer en Chatsjanov stonden goed te serveren, maar de eerste drie games leverden wel een break op. De Zwitser pakte er daar twee van en trok de eerste set vervolgens naar zich toe.

In de tweede set lukte het Federer niet om het duel op 5-4 uit te serveren, maar in de tiebreak sloeg hij op zijn eerste matchpoint wel direct toe.

Alexander Zverev

Federer krijgt in de finale de kans om revanche te nemen op Alexander Zverev. Die Duitser schakelde hem vorig jaar in de halve finales uit.

Zverev had drie sets nodig om Richard Gasquet, de bedwinger van Robin Haase, van zich af te schudden. Het werd 4-6, 6-4, 6-3. Vorig jaar verloor Zverev in de finale van landgenoot Florian Mayer.

Marin Cilic

Marin Cilic plaatste zich voor de finale van grastoernooi van Queens. De Kroaat was in drie sets te sterk voor de Luxemburger Gilles Müller: 6-3, 5-7, 6-4.

Cilic is als vierde geplaatst in Londen. Hij is op basis van de plaatsingslijst favoriet voor de eindzege na de snelle uitschakeling van favorieten als Andy Murray, Stan Wawrinka en Milos Raonic.

Cilic stuit zondag in de finale op de Spanjaard Feliciano López, die Grigor Dimitrov uit de finale hield: 7-5, 3-6, 6-2.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl