NOS NieuwsAangepast

Macron en 'Le Terminator' plagen Trump met klimaatselfie

De Franse president Emmanuel Macron en klimaatvoorvechter Arnold Schwarzenegger zijn het roerend met elkaar eens over het klimaat. Vrijdag ontmoetten de twee elkaar. Tijdens het bezoek aan Parijs maakte Schwarzenegger, voormalig gouverneur van Californië en bekend van de Terminator-films, een korte video met de president.

"We praten over milieuproblemen en een groene toekomst", zegt Schwarzenegger. Macron voegt er in de videoselfie aan toe: "We zullen samen de planeet weer groots maken."

Klimaatselfie van Macron en Schwarzenegger

De video is een duidelijke sneer naar de Amerikaanse president Donald Trump. Die zei op 1 juni dat hij de Verenigde Staten wil terugtrekken uit 'Parijs'. Daar is eind 2015 een klimaatakkoord afgesloten. Ook verwijst het plaagstootje naar de slogan van Trump om Amerika weer aanzien te geven in de wereld. Zijn "let's make America great again" is een gevleugelde uitdrukking geworden.

Wetenschappers

Het is niet voor het eerst dat de Franse president Macron kritiek uit op Trump. Volgens de Franse president doet het land niet genoeg tegen klimaatverandering. Op 8 juni lanceerde hij de website makeourplanetgreatagain.fr en riep hij Amerikaanse klimaatwetenschappers op om naar Frankrijk te komen.

Schwarzenegger hield een week eerder, op 1 juni, al een tirade tegen de klimaatpolitiek van Trump, met als centrale boodschap: "Een groene toekomst is niet eng".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl