Robin Haase
NOS SportAangepast

Haase kan Gasquet niet verrassen in Halle

Robin Haase is er op het grastoernooi van Halle niet in geslaagd de halve finales te bereiken. Richard Gasquet was met 6-1, 3-6, 6-1 te sterk voor de Nederlander, die eerder nog opzien had gebaard met een zege op Dominic Thiem.

Gasquet had lange tijd het beste van het spel en hij legde Haase in de eerste set zijn wil op. Binnen een half uur was de set gespeeld en een inmaakpartij leek in het verschiet te liggen.

Haase blijf in Halle in kwartfinales steken

Vertrouwen

Haase knokte zich echter knap terug in de wedstrijd. Hij nam meer initiatief, ging beter serveren en straalde vertrouwen uit. Bijna gaf hij in de tweede set nog een 5-1 voorsprong uit handen, maar bij 5-3 sleepte hij de set - ondanks een 0-30 stand - toch binnen.

Richard Gasquet

In de derde set was er hetzelfde beeld als in de beginfase van de wedstrijd. Haase ging slechter serveren en stond twee keer zijn servicegame af. Al na 93 minuten was de korte driesetter gespeeld.

Eastbourne

Van de vijf eerdere duels met Gasquet had Haase, die volgende week in actie komt in Eastbourne, er slechts één gewonnen. Dat was drie jaar geleden, uitgerekend in Halle.

Voor een plek in de eindstrijd neemt Gasquet het op tegen Alexander Zverev, die Robert Bautista Agut in drie sets versloeg: 6-7 (6) 7-6 (1) 6-1.

Roger Federer

Federer

Roger Federer begint zijn draai te vinden op gras. De 35-jarige Zwitser bereikte vrijdag soepel de halve finales van het ATP-toernooi in Halle, dat hij al acht keer op zijn naam schreef. Federer versloeg in de kwartfinale de Duitse titelverdediger Florian Mayer in twee sets: 6-3 6-4.

De achttienvoudig grandslamwinnaar strandde vorig jaar in de halve finales van het Gerry Weber Open in Halle. Federer moest toen buigen voor het Duitse toptalent Alexander Zverev, die zijn stunt door toedoen van Mayer niet kon bekronen met de toernooiwinst.

Federer staat zaterdag tegenover Karen Chatsjanov.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl