NOS NieuwsAangepast

Motoragent achtervolgt man tot bij de supermarktkassa's

Motoragent sjeest door supermarkt

Bezoekers van een filiaal van de Albert Heijn in Doesburg keken woensdagmiddag raar op toen een motoragent een bromfietser achtervolgde ín de Albert Heijn. Een video daarvan verscheen gisteravond op videosite Dumpert.

Volgens de politie negeerde een 17-jarige bromfietser uit Doesburg een stopteken tijdens een verkeerscontrole en ging hij er snel vandoor. Vlak bij de supermarkt stapte hij af en rende hij door de winkel, op zijn hielen gezeten door de motoragent die nog op zijn motor zat.

"Hij dacht: als ik nu afstap, ben ik de jongen kwijt", legt een politiewoordvoerder uit. Buiten de Albert Heijn werd de jongen gepakt, mede door de hulp van omstanders.

Hij is niet gearresteerd, maar kreeg drie bekeuringen voor onder meer het negeren van een stopteken. Later bleek dat hij op de vlucht is geslagen omdat hij reed op een opgevoerde brommer die niet van hem was. Ook had hij geen rijbewijs bij zich.

Goed bekend

Volgens een politiewoordvoerder heeft de achtervolging niet geleid tot gevaarlijke situaties. "De agent is daar goed bekend en is een ervaren motorrijder", zegt ze. "Hij had goed overzicht, de schuifdeuren van de winkel gingen gewoon open en zo'n motor maakt natuurlijk wel wat herrie, waardoor mensen worden gewaarschuwd. Wij mogen in ieder pand komen. Dit valt dus binnen onze bevoegdheden."

Een ooggetuige zegt tegen Omroep Gelderland dat het allemaal "heel snel" ging. "Ik hoorde voetstappen en toen een motor. Ik geloofde het bijna niet. Was ik midden in filmopnames terechtgekomen?" De vrouw zegt dat de agent niets heeft geraakt. "Dat vind ik best knap."

De motoragent heeft met de Albert Heijn gesproken. "Die hadden er geen problemen mee en begrepen het wel", zegt de politiewoordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl